Saturday, August 20, 2011

Lomomo on Lomo

Back to manual bah...

It started when a friend of mine Baizurah post an album about her new obsession over Lomo. I didn't know anything about Lomo but her new pink Diana Mini "en rose" was super cute. I wanted one too.


Diana Mini En rose


So I started researching about lomo and lomography... and even joined the LOMO Sabah. Luckily one of my distant relative was the admin, and I asked Morris what would be the best toy camera for a beginner like me.

This is what he wrote to me :
  • LC-A tu made by original 'LOMO' - LOMO (Russian: ЛОМО́) or Leningrad Optical Mechanical Amalgamation (Ленинградское Oптико-Mеханическое Oбъединение) of Russia.

    Kebanyakan toy/lomography cameras skrang commercialized under Lomography (bukan LOMO). tapi since dia Lomography, orang still panggil 'lomo'. actually real LOMO tu yang macam di atas sa tulis tu.

    about Holga 135BC, sa rasa dia under Lomography product suda. China/Taiwan gitu. lens dia plastic. settings pun kurang. unlike LC-A, body dia compact, Minitar lens (russian glass lens), settings pun ko buli control.

    kalau LC-A+ pula, dia made by Lomography. kira commercialized juga la. so lagi mahal. dorang buat market bah. mau cari untung. hehe.

    kalau ko mau spend extra, LC-A la the best untuk mau dapat effect2. vignetting (black corner) dia kuat. "
bagus oh si Morris...

For about a month searching for a good 2nd hand LC-A at ebay... finally I got myself an LC-A, all the the way from Russia...super excited!!


My lomo lc-a
so here's a few photos from LC-A

Fujifilm superia 200


DIY redscale using Fujifilm superia 200


Kodak Gold 200


Kodak Ektar 100


Kodak Elite Chrome 100 *cross process*

Oh I love the outcome of cross process photo using slide film...tapi puuuunya mahal tu filem dia, tapi puas hati lah.

"Don't Think, Just Shoot" Lomography motto.

OT : Did you know my panggilan kampung is lomomo besides osso...lol

7 comments:

chegu carol said...

sia sangat suka gambar si gaga sdg mandi.

oh jadi ini kalau mo develop, yg macam dulu2 la..manually hantar pi kadai kasi cuci?

Joyce said...

yes chegu, develop macam biasa ... sana evergreen sia slalu minta develop. Trus kau jangan minta cuci gambar, kau trus minta scan & dorang kasih masuk disk. develop & scan is rm10

Erin Gray said...

tu film dia mn ko beli joyce?? sia pun minat sma lomo tp teda ongkos mau beli tu camera...hehehe...mmg ada film khas ka for ini lomo camera?? or pakai yg film dulu2 tue?? sia pakai tu iphone apps ja sma tu editing software...wahahaha...

Joyce said...

Erin, a pakai film yang macam dulu-dulu. Di evergreen masih jual film tapi Fujifilm saja. Tu kodak punya film sia beli online.

Dulu pun sia pakai apps saja. Tapi tidak "kick" bah. Mau original barulah :)

msaudreyc said...

Hi Joyce,

I have been a fan since forever, haven't visited in awhile but just wanted to ask if your still blogging?

Love you blog!

davide said...

I love lomography!!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin