Thursday, March 13, 2008

Ayam Kampung allll the way..!!!

MIL : "Joyce...sya sudah beli ayam kampung"

Dalam fikiran sya..."punya awal? Sya belum pun beranak, tidak buruk kah tu dalam icebox"...


MIL : "Tidak cukup ni ayam kampung ni...nanti sya pigi cari lagi..."

My ever ready MIL sudah kasih ready ayam kampungs for my confinement nanti..all the way makan ayam kampung.

11 comments:

kaDus_Mama said...

all the way satu bulan makan ayam OS..3 kali satu hari lagi tu..haha mau muntah terus oh rasa..nasib masa sia pregnant #1..tu kes selesma burung hot..jadi kureng sikit makan ayam..Ngox jak..

Joyce said...

Lucky you....tidak bulih sampur-sampur makan ayam,then babs kah tu ah...?? mesti juga ayam kampung??? Napa??

chegu carol said...

eh yakah? mesti ayam kampung kah? i tot ayam karan pun buli...tapi actually ayam kampung lebih berkhasiat..kavagu.

kaDus_Mama said...

Ai?? napa tia bulih campur?? sia campur juga tu..hehee sup ayam pastu sup tulang babs lagi..hehe tapi nda pulak sia tau mesti mau ayam kampung sebab masa #2..sia makan tu ayam besa saja..di KL susah mau cari ayam kampung..

Mimi said...

hahaha... FRESH lagi tu!!! tia payah susah hati buruk dlm icebox. every morning, putung 1 ekor....

Aunty J said...

Wahhh u r one lucky girl...your MIL sooo sayang u oh...lengkap dengan ayam kampung and reban ayam sekali!! hahaha...Anyway, sia tiak makan ayam kampung ...sia makan ayam karan ja coz sia tiak suka ayam kg though it is much better and good for u...ba kau ikut ja cakap org2 tua ah...dowan to menyesal nanti tua...hehehe...sia tahan hati tiak cuci rambut 1 bln!! Nasib tiak butak sia garu kapla! haha

Aunty J said...

i oso ate babs after 1st wk coz sia mau muntah uda makan ayam ja ...oya if u want to hv enuf supply of breast milk..minum sup papaya muda..

Joyce said...

ah adakah...!!Tidak lah sampai muntah mau makan ayam, om tu org malayu bulih makan KFC hari2...

Ya, I read somewhere yg sup papaya kasih tambah milk supply...even now sya kana sumbat makan papaya everyday...hahaha

Mimi said...

sya pun campur2 makan ayam & babs. itu ayam pun campur2, kampung & karan. tp sya prefer ayam karan bcos itu ayam kampung ada bau AYAM... heheheh... sudah kana sup pun sya masih ble cium itu bau AYAM. sya teingat dulu pernah kana suru cabut bulu ayam, itu lah bau dia... sampai skrg sya mcm teda selera mo makan ayam kg.

farrahar said...

aduiii kalau saya pengsannn trusss tinguk tu reban ayam!!!

my FIL: abah ada bela 4 ekor ikan haruan untuk farrah..

me: *GULP* oh.. ye ke? hehehe... *MATI LA AKU MUNTAH2 MAKAN IKAN HARUAN!!!*

FIL: dah letak dlm baldi dah.. tapi bila dtg balik dah hilang dah..

me: olooo... sayangnyaa... *THANK GOD!! THANK GOD!!!!! *

Joyce said...

To Lelen: Mimanglah ayam bau AYAM..hahah tapi I know what you mean. Nasib sya tidak pernah cabut bulu ayam. ;)

To Farrah: Itu baru 4, sya ada 1dozen ayam mau kasih abis ni!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin