Wednesday, November 19, 2008

8 months boy

Yay....so fast he's already 8 months. Weighing 10.6kg (punya barat!!!!! mau patah pinggang!!!) and 72cm tall. Quite active boy, he can't limpang still...very the "gizukon". I remembered when Uloi said when Abrey still 2months old "tunggu lah bila dia jadi gizukon, kana test jugalah tu kesabaran"....I wondered how hard could it be? Nah!!! ni kali lah sia rasa, hahaha...

love kana kuluput kumbang


i wanna take everything yang mommy pigang


after mandi...look at the lunoks!! bulih challenge mommy punya lunok..


in my playpen


I love playing with my Akung luyang...


looks comfy at the car seat yang mommy belum pasang lagi, sampai ada sarang labah-labah..

20 comments:

Aunty J said...

Big boy odi oh si Gaga...so cute and chubby!! Ba ur turn now angkat bb yg can kasi patah pinggang!! hehehe...nasib Ethan pandai jalan uda..so I dont have to carry him all the time..tapi paning oso coz now he wants to jln all the time! Main bubut cam tu police and thief uda kami!! haha..

Aunty J said...

ohhh I have to say this, I just LOVE his big round EYES!!

btw, best if u start to put him in his bb seat everytime u go out ...if not lain kali susa kau mau kasi dia duduk diam2 di dlm tu...si ethan even if kijap ja jln we will put him in his bb seat so he biasa uda and sit still ja when we buckle him up...well, so far so good la :) Tapi kasi train him awal so u shld start now uda tu ...ethan since 2 mths old kami kasi masuk bb seat uda..

Evelyn LG said...

nah.. cepat bah.. sia punya bb pun 9 mths sudah.. sikijap ja kan.. suka sia tingu dia yg di playpen tu..misti gigit-gigit tu playpen :D.. such a charming boy

Jessica said...

Moi..punya cute c Aubrey...his smile bah..mesmerizing lah.....

Joyce G Asing-Cashman said...
This comment has been removed by the author.
Joyce G Asing-Cashman said...

wah, gaga 8 bulan suda kau ah...you are such a sweetheart. Senyuman dia bah, Os...kasi cair betul oh. Bah, skarang gizukon, tunggu lagi bila start jalan, nah main bubut la kau with him, macam aunty J bilang...police & thief. Kalau pigi supermarket, tiada kau terbili barang, bagahon ie mengurus si Gaga LOL. Anyways, I also think that kau kasi masuk dia di baby seat suda, so that dia terbiasa- duduk diam in the car.

The lunoks bah, berlipat! ;-)

P/S- Sorry i have to delete the previous post :D

Bee said...

Adui Joyce .... cutenya si Gaga... so chubby! I wanna gigit his cheeks!

Moon said...

eeee..so cute oh dia esp yg baru mandi punya pic...ba nanti pandai sudah tu mau panjat ..banyak la heart attack tu lol

MrsBaDaK @ Jocelyn said...

Adidi.. punya handsome si Gaga ni.. sia suka tinguk mata dia oh.. besar & bulat.. and he has a very cheeky smile... tu lunoks dia pun cute gia tu, gerigitan sia mau pi cubit²... Buli tahan juga barat dia tu oh kan.. lebih barat dr tu 10 Kg beras.. memang kau pun exercise angkat dia oh kan.. hehehe... Hugs & Kisses to your handsome Gaga ya :-)

~kar~ said...

:)

The cutest sleeping photo I have ever seen!

Nika said...

Punya siok dia tidur. Lama suda sia baca ni blog ko tapi masa tu sia bulum buat blog lagi. Sia suka baca cerita ko ba... siok.

pu said...

adui so chubby ur boy-boy. elil 17 months redi, just reached 10kg. hehe....girl ba! he's such a sweetie. cheeky smile oh. better warn all the baby girls...;)

chegu carol said...

buli pok kah dia utk my future daughter? :p
hensom oh....gerigitan sia tinguk.

Joyce said...

Thanks guys, sia sendiri pun pandai gerigitan mau gigit pipi dia, apalagi tu paha dia, hihihi...

bulih bah kalu kau Carol..hehehe

Mama Mia said...

atuukoi..kiutnya tanak vagu ko ni. beratnya dia..baru 8bln suda 10.6kg..mmg patah pinggang klu mendukung ni..:)

maekolis said...

sooo cute si Gaga kau os! and so chubby some more, siok tu mau gigit kan? my anya is not so chubby now but i sstill like to gigit her pipi and paha sampai menangis!

Kadus_Mama said...

uiyoooooo..lunoks si gaga nie bulih tahan ah!! BUt punya main kiutttttt!!!
Nanti kalau si gaga pandai lari sudah, nah sana lah ko penat tu Osso..hehe

Carolyn said...

Hi Joyce....been visiting ur blog often....just wanna ask you..where u bought the car seat ahh?? and how much??...bah pigi la visit2 my blog ahh...

Cath J said...

Soooo hansome!!!!!!!!!.....mau gigit pipi laaaa......

Just said...

Cumilllllllnyaaaaaa ko punya boy! Geram sia tingu especially the lunoks!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin